Η Rito'sFood ΑΕ είναι μια οικογενιακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1983, από τον Ιταλό GiacomoSisinni και τη θεσσαλονικιά σύζυγό του Μαίρη Σισίννι. Απόφοιτοι και οι δυο του Πολυτεχνείου της Νάπολης Ιταλίας, αρχικά δημιουργούν μια βιοτεχνία σοκολατοειδών στην περιοχή Φιξ της Θεσσαλονίκης. Αργότερα, μετακομίζουν σε μεγαλύτερο χώρο στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης. Ο προσωπικός ζήλος των δυο και η μεγάλη γνώση στον γενικότερο τομέα της παραγωγής τροφίμων του GiacomoSisinni, συμβάλουν στην γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας, που το 1997 μετεγκαθίσταται στη βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, σε ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις. Το 1998 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία. Η Rito’sFood δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα παραγωγής σοκολατοειδών και πρώτων υλών για τη βιομηχανία και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Τα προϊόντα της παράγονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με αυτόματες γραμμές παραγωγής, υψηλής τεχνολογίας. Υποβάλλονται σε σταθερό ποιοτικό έλεγχο, χημικοφυσικό και μικροβιολογικό, στο εσωτερικό, άρτια εξοπλισμένο χημικό εργαστήριό της, σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, από την παραλαβή των πρώτων υλών έως τα τελικά προϊόντα. Στην εταιρεία συμμετέχει πρόσφατα και η δεύτερη γενιά, με ζήλο και ενθουσιασμό, συντελώντας έτσι στο να διατηρήσει η εταιρεία την οικογενειακή της μορφή και την προσωπική φροντίδα για εξέλιξη στον χώρο τροφίμων.

TERRA GRECA


Η εταιρεία TERRA GRECA έχει έδρα την Φλώρινα Δυτικής Μακεδονίας έχει σαν στόχο την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής διατροφής. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην επεξεργασία και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας, δίνουμε έμφαση στην γνησιότητα και την αυθεντικότητα της πιπεριάς Φλωρίνης με αποτέλεσμα την διασφάλιση της άριστης ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Οι δυνατότητες της εταιρείας είναι η επεξεργασία και μεταποίηση όλων των αγροτικών προϊόντων λαχανικά, φρούτα και όσπρια με παράγωγα αυτών σάλτσες ντομάτας, τουρσιά, μαρμελάδες και έτοιμα φαγητά (έτοιμα φαγητά οσπρίων, ντολμαδάκια κλπ.). Ο σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας με φυσικά υλικά και ευθύνη απέναντι στον τελικό καταναλωτή.

Η εταιρεία καταλαμβάνει χώρο έκτασης 7000τμ μεταποιώντας σε κλειστές εγκαταστάσεις 2750τμ. τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000:2005.

ΚΟΙΣΠΕ ΤΟΨΥ Δωδεκανήσου

O Κοινωνικός Συνεταιρισμός του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου (ΚΟΙΣΠΕ) αποτελεί μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, κοινωνικά προσανατολισμένης, η οποία φιλοδοξεί να δώσει καινοτόμες και δυναμικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Είναι μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμού αφού είναι ταυτόχρονα, Μονάδα Ψυχικής Υγείας και παραγωγική-εμπορική επιχείρηση που βασίζεται σε μια καινοτόμο τριμερή εταιρική σχέση μεταξύ ψυχικά ασθενών, εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας και φυσικών προσώπων και φορέων από την κοινότητα.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στο Ψυχιατρείο της Λέρου και της αντικατάστασης του ασύλου από δομές και υπηρεσίες που προωθούν την επανένταξη των ψυχικά πασχόντων στην κοινότητα.

ΑΦΟΙ Ν. ΚΥΒΕΛΟΥ

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΥΒΕΛΟΥ Ο.Ε., με διακριτικό τίτλο "ΑΣΤΟΡΙΑ", δραστηριοποιείται από το 1950 στον Σχεδιασμό, Παραγωγή και Εμπορία Νωπών Ειδών Ζαχαροπλαστικής και συγκεκριμένα Τυποποιημένων / Συσκευασμένων Νωπών Γλυκών σε μορφή Τεμαχίου.

Η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρησης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 (HACCP), για την εταιρεία είναι συνδεδεμένο με την δομή και την λειτουργία της.

Ένας από τους στόχους που έχουν επιτευθεί από την επιχείρηση ώστε να είναι πλήρως διαφοροποιημένη έναντι του ανταγωνισμού είναι η άμεση ανταπόκριση στην παράδοση των αιτούμενων προϊόντων σύμφωνα με την απαίτηση του πελάτη.

Η επιχείρηση απευθύνεται μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων στην ελληνική επικράτεια, σε ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο. Πελάτες της είναι: ο Ελληνικός Στρατός, Παιδικές Κατασκηνώσεις, Αντιπρόσωποι & Χονδρέμποροι σε όλη την Ελλάδα, Τροφοδοσία Αυτόματων Πωλητών, Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Δημοσίου για την τροφοδοσία Κυλικείων και γενικότερα τροφοδοσία διαφόρων σημείων πώλησης (π.χ., φούρνοι, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα κ.α.).

5 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Οι μπάρες Παστέλειον παρασκευάζονται με τα καλύτερα φυσικά υλικά. Δεν τις ψήνουμε ποτέ έτσι παραμένουν μαλακές και υγιεινές. Επιπλέον, το μέλι, το οποίο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 40 βαθμών χάνει όλη του την θρεπτική αξία, παραμένει αναλοίωτο.

Η εταιρεία "ΤΕΡΨΙΣ ΝΑΟΥΣΑ" δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμφιάλωσης αεριούχων ποτών . Το 1924 έφεραν τη συνταγή της γκαζόζας ενός ξεχωριστού προϊόντος με ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση, από το Αϊβαλί. Η εταιρεία συνεχίζει να παράγει μέχρι και σήμερα την ίδια συνταγή και ποιότητα τη γκαζόζα αλλά και άλλα αεριούχα ποτά.