ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ


Η Περιοχή


«Το Βελβεντό για μένα ήτανε ο τόπος των γονιών μου... άκουγα στο σπίτι καλές κουβέντες και νοσταλγία γι’ αυτό το μέρος...»

Η Ιστορία


«Η οικογένεια Βογιατζή ήταν από το Βελβεντό. Βγήκαν στην Κατερίνη για εμπόριο και τελικά πουλούσαν μόνο κρασιά και τσίπουρα»

Εκεί κοντά στη λίµνη, στη θέση παλαιού αµπελιού της οικογένειας Βογιατζή, δηµιουργήθηκε την περίοδο 1991-1994 ένας νέος, σύγχρονος αµπελώνας 30 στρεµµάτων, µε τοπικές και άλλες ποικιλίες και στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, τα οποία να συνδυάζουν ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα.

Aπό την τρίτη γενιά, ο Γιάννης, µετά από σπουδές στην οινολογία στο Πανεπιστήµιο του Mπορντώ της Γαλλίας, και σηµαντικήεµπειρία στην Eλληνική οινοπαραγωγή, µε τον αδελφό του Nίκο, µηχανολόγο και τον πατέρα τους Xαρίση, αποφασίζουν να επιστρέψουν στο Bελβεντόδηµιουργώντας έναν νέο, ιδιόκτητο αµπελώνα. Την διαχείριση του οινοποιείου επι τόπου εξασκεί η χημικός - οινολόγος Ειρήνη Ζανδέ ενώ τους αμπελώνες φροντίζουν με πολλή προσοχή και αγάπη ο Νίκος και ο Δημήτρης.

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑ


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ


Το οινοποιείο μας χτίστηκε το 1997, στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα μας, στο Κούτσι Νεμέας και σε υψόμετρο 550μ. Επιλέξαμε το Κούτσι γιατί πιστεύουμε απόλυτα ότι το Αγιωργίτικο που παράγεται σ’ αυτήν την ημιορεινή περιοχή, με τα φτωχά ασβεστολιθικά εδάφη και τις έντονες κλίσεις, διαφέρει σημαντικά από αυτό των άλλων περιοχών της Νεμέας. Το οινοποιείο λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO 22.000.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Το οινοποιείο της GAIA WINES στη Σαντορίνη στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο βιομηχανικό κτίριο, όπου στις αρχές του περασμένου αιώνα παράγονταν τοματοπελτές και λιαστή τομάτα. Η GAIA WINES ξανάδωσε ζωή στο κτίριο μετατρέποντάς το σε ένα σύγχρονο οινοποιείο.

Κτήμα


Το οινοποιείο ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ιδρύθηκε το 2007 από τα μέλη της οικογένειας Νικολάου Γ. Διαμαντάκη τονΙωάννη, τονΜιχαήλ, και τον Ζαχαρία.Βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, στην καρδιά της επαρχίας Μαλεβυζίου, έξω από το χωριό Κάτω Ασίτες.

Η αγάπη και το μεράκι της οικογένειας για ποιοτικό κρασί, η μακρόχρονη παράδοση στην αμπελουργία και τα 70 ιδιόκτητα στρέμματα σταφυλιών αποτέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία ενός μικρού οινοποιείου στην περιοχή. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ελληνικές, ντόπιες αλλά και διεθνείς. Σε αυτά προστέθηκαν άλλα 25 στρέμματα, που είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες και φυτεύτηκαν την άνοιξη του 2010.

Σκοπός της οικογένειας είναι η καλλιέργεια ποικιλιών που θα συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής για τη δημιουργία εκλεκτών κρασιών.

ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Το οινοποιείο βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Πύδνας (Κίτρος) Πιερίας και δίπλα στην εκκλησία του προφήτη Ηλία. Οι εγκαταστάσεις του ολοκληρώθηκαν το 2009.

Ο Αμπελωνας


Ο αμπελώνας της οικογένειας Χρυσοστόμου βρίσκεται στην Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας, ένα τόπο με παράδοση στην καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή κρασιού. Στο χωριό αποίκισαν από το 1925 πρόσφυγες από την Α. Ρωμυλία (βόρεια Θράκη) φέρνοντας μαζί τους την αγάπη τους για το αμπέλι και το κρασί πράγματα που στον προηγούμενο τόπο τους ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ


ΤΟ ΚΤΗΜΑ


Από το 1979, το κτήμα Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα και το εξαιρετικό terroir, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των οινοποιών μας και το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών, συντελούν στην παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Αγκαλιασμένη από επιβλητικά βουνά και κατάφυτη με ονομαστούς αμπελώνες που ανηφορίζουν τις πλαγιές των λόφων δίπλα σε κυπαρίσσια και αιωνόβιες ελιές, η Νεμέα είναι ένας από τους πιο ευλογημένους τόπους της πελοποννησιακής γης.