Αποστάγματα

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Η ενασχόληση της οικογένειας, με τα αμπελοϊνικά προϊόντα, ξεκινάει από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Οι παππούδες, ασχολούνταν με την καλλιέργεια του αμπελιού και το εμπόριο του κρασιού. Ο πρώτος άμβυκας περιήλθε στην οικογένεια το 1924.

Το 1991 ιδρύεται η ποτοποιία – αποσταγματοποιία – οινοποιία Καρδάση.

Με την πάροδο των χρόνων οι καταναλωτές εμπιστεύονται το εμφιαλωμένο τσίπουρο αναγνωρίζοντας ότι παράγεται από υπεύθυνους παραγωγούς.

Από το 2006 εφαρμόζει το ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2005 πιστοποιημένο από την TUV HELLAS.

Εγκαταστάσεις


Το αποστακτήριο περιτριγυρίζεται από αμπελώνα 15 στρεμμάτων. Οι υπόλοιποι αμπελώνες της οικογένειας έκτασης 127 στρεμμάτων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Η καλλιέργεια των αμπελώνων γίνεται με ελεγχόμενη διαχείριση όσον αφορά τη χρήση φυτοφαρμάκων και η λίπανση γίνεται με τα υπολείμματα της απόσταξης στεμφύλων τα οποία αποτελούν οργανικό λίπασμα.

Fifty Pounds


Το Fifty pounds gin είναι ένα κλασικό London dry gin με ευρύτατη αποδοχή, κύρος και μετάλλια στους διεθνείς διαγωνισμούς. Κατατάσσεται στην κατηγορία των premium gin. Το μοναδικό όνομά του, είναι εμπνευσμένο από το βρετανικό φόρο του 1763, που θεσπίστηκε για να σταματήσει η παράνομη παραγωγή gin.

Ο master distiller Charles Maxwell, 8η γενιά μιας εκ των οικογενειών που έφτιαξαν το πρώτο Fifty Pounds, και η ομάδα του, έκαναν 18 μήνες να ξαναδημιουργήσουν την μυστική, αυθεντική συνταγή. Έχοντας στο μυαλό τους το long drink, το ζητούμενο ήταν όχι ένα ελαφρύ, αλλά με χαρακτήρα και διάρκεια gin.

Παράγεται σε μικρές ποσότητες με αργή, τετραπλή απόσταξη στο φημισμένο αποστακτήριο της Thames distillery του νότιου Λονδίνου, ενός από τα τρία εναπομείναντα αποστακτήρια της βρετανικής πρωτεύουσας. Εμφιαλώνεται σε κομψή, τύπου vintage φιάλη, η οποία φέρει ένα μοναδικό αριθμό μαζί με το έτος απόσταξης.

RUM Ingenio Manacas


Τέσσερις χώρες της Καραϊβικής συμμετέχουν στην παραγωγή και ωρίμανση του μοναδικού Manacas : από το ρούμι του Παναμά παίρνουμε κομψότητα, από το Δομινικανό παίρνουμε πλούσια αρώματα και από αυτό της Βενεζουέλας φρουτώδες τελείωμα.

Ωριμάζει σε βαρέλια που είχαν χρησιμοποιηθεί για να παλαιώσει κουβανέζικο ρούμι και τα οποία είχε επαναπατρίσει στην Ισπανία γεμάτα με ρούμι, ο αγαπητός επιστάτης της Sanchez Romate, JuanJimenez Villalba, στο τέλος της δεκαετίας του ’60 όταν η αντιπροσωπεία στην Κούβα κλείνει. Στο οινοποιείο στο Jerez έστησε με αυτά μια μικρή Solera, την οποία φύλαγε με μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται οι πολύτιμες παρατηρήσεις και οι σημειώσεις του στην παραγωγή του Manacas. Το παλιό κουβανέζικο ρούμι, που είχε απομείνει στην αρχική solera, λόγω της ηλικίας του, προσφέρει πολυπλοκότητα και αρώματα δρυός.

Abducted Malt Whiskey


Ένα εξαιρετικό ουίσκι βύνης, με εξαιρετική ποιότητα.Ένα απόσταγμα νέας μάρκας που αποσπάστηκε από τη Σκωτία και στη συνέχεια γήρανσε για 7 χρόνια σε μια σειρά από βαρέλι παλαιού sherry ακολουθώντας το δυναμικό σύστημα "soleras and criaderas" Ένα εξωπραγματικό ουίσκι, με πικάντικη πινελιά και κομψό φινίρισμα για διακεκριμένους ουρανίσκους. Περιορισμένη παραγωγή 715 φιαλών ετησίως.

GINBARBER’s GIN


Το Gin Barber's είναι ένα τζιν που ακολουθεί τον παραδοσιακό αγγλικό κανόνα από την εποχή του Gin Craze, τόσο για τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά όσο και για την παρασκευή του.Όπως τα τζιν της εποχής, δεν περιέχει βότανα εσπεριδοειδών.

Γευσιγνωσία:


Μύτη: πολύ αρωματικά και ισορροπημένα αρώματα αρκεύθου και κόλιανδρου και ήπιο φινίρισμα εσπεριδοειδών

Ουρανίσκο:


ομαλή, περίπλοκη και κυριαρχία του αρκεύθου